Een verrassende ontdekking vond dat kwantumstippen uit

- May 31, 2018-

Een internationaal team mengde thee-extracten en -verbindingen om organische kwantumstippen te produceren, waaruit bleek dat deze kwantumstippen goedkoper, eenvoudiger en minder toxisch waren. De meer verrassende verrassing was dat de kwantumstippen ook de groei van longkankercellen in het experiment remden. De kwantumstip is een heel klein nanodeeltje (met een breedte van minder dan 10 nanometer), slechts 1/4000 van de breedte van het menselijk haar. Vanwege zijn speciale optische kenmerken heeft het een brede commerciële toepassing, van sensor, zonnecel, televisie tot oplader voor mobiele telefoons, zelfs op medisch gebied. De fluorescerende eigenschappen kunnen artsen helpen om tumoren nauwkeurig te 'verlichten'.


Het probleem is dat het proces van het produceren van kwantumstippen niet zo goed is, zoals een synthese van colloïdale oplossingen (colloïdale synthese), die vaak uit gevaarlijke biochemische stoffen bestaat. Maar een nieuwe internationale teamstudie, bestaande uit Swansea University en het KS Rangasamy Institute of technology in India, laat zien dat we kwantumstippen kunnen maken door verlaten theebladeren te gebruiken, en het proces is niet-toxischer en eenvoudiger. De bekende thee bevat verschillende verbindingen, waaronder polyfenolen, aminozuren, vitamines en antioxidanten. Wetenschappers mengen nu thee-extracten met cadmiumsulfaat (CdSO4) en natriumsulfide (Na2S) om cadmium-kwantumstippen te produceren; toen pasten onderzoekers kwantumstippen toe op longkankercellen om ze te testen om de tumor te 'verlichten'. Hoe het effect is.

Het team ontdekte al snel dat de kwantumstippen geproduceerd uit het thee-extract een niet-toxisch alternatief kunnen zijn voor de kwantumstippen gemaakt door chemicaliën, die beide dezelfde uitstekende fluorescentie-eigenschappen hadden; het meest verrassende team was echter dat ze niet verwachtten dat deze kwantumstippen de groei van longkankercellen zouden remmen, omdat de kwantumstippen in kanker infiltreerden. In nanoporiën van cellen sterven 80% kankercellen.


Het maken van kwantumstippen uit thee-extracten is een eenvoudigere, goedkopere, minder giftige manier om kwantumstippen uit thee-extracten te maken. "BBC" meldt dat de kosten van chemische synthese van kwantumstippen dalen tot 250 ~ 500 pond per microgram, maar de kosten van organische kwantumstippen zijn slechts 10 pond per microgram, en het remt ook per ongeluk tegelijkertijd kanker. De functie van cellen wordt niet gebruikt om zorgen te maken over toxische cellen op medisch gebied.


Longkanker is een van de meest overlevende ziekten bij veel voorkomende kankers. Hoewel nieuwe organische kwantumstippen momenteel alleen kankercellen in laboratorium-petrischalen remmen, kan het jaren duren voor echte commerciële toepassingen, maar het team is actief op zoek naar een enzym dat kwantumstippen kan leveren aan levende kanker, als alles goed gaat, klinisch proeven kunnen worden uitgevoerd in ongeveer 2 jaar, en misschien in 10 jaar kunnen we een volledig nieuwe behandeling krijgen.