Het verschil tussen matsutake en truffel

- May 21, 2019-

De eerste aflevering van de tv-documentaire, een hap uit China, vertelt het verhaal van een Tibetaans meisje en haar moeder die samen matsutake verzamelen in Diqingzhou, provincie Yunnan. De documentaire laat mensen een zeker begrip hebben van matsutake. Matsutake is een zeldzame schimmel. Matsutake is erg kostbaar, één Matsutake kan worden verkocht voor 800 yuan in de winkel en één geval van geroosterde Matsutake kan worden verkocht voor 1200 yuan in het hotel. Matsutake smaakt heerlijk, hoewel niet om te proeven, maar de Verzoening van televisiebeelden was om van te watertanden.

In feite is er een meer schaarse dan matsutake, meer kostbare, meer heerlijke schimmel ingrediënten, is de truffel.

Veel mensen verwarren matsutake met truffel. Er zijn inderdaad veel overeenkomsten en verschillen tussen de twee. De auteur vat de volgende punten samen:

1. Beiden behoren tot zeldzame schimmels, maar ze zijn heel verschillend van vorm.

2. Beide zijn de laatste keer dat ze een leven lang heerlijk eten, maar de Japanners geven de voorkeur aan matsutake, Europeanen geven de voorkeur aan truffels.

Beide zijn duur en kosten tienduizenden yuan per kilogram, maar truffels zijn duurder dan matsutake.

4. De producerende gebieden van beide zijn erg klein. Het verschil is dat de producerende gebieden van Matsutake voornamelijk in China liggen en dat truffels voornamelijk in Frankrijk en Italië worden geproduceerd.

5. Beide zijn meer geschikt voor vers voedsel, maar de bewaartermijn van matsutake is korter, slechts ongeveer drie dagen, de bewaartermijn van truffel is langer. Dus de rijke en krachtige jipin bao fu vaak truffelgerechten, en om verse matsutake te eten, Ik ben bang dat je van tevoren moet reserveren.

6. Truffel en matsutake zijn zeldzame natuurlijke wilde bacteriën, hebben gezondheid, maag, kanker, straling en andere gezondheidseffecten, er wordt gezegd dat truffel afrodisiacum is, matsutake is schoonheid, nier en Yang energie-efficiëntie.

7. De verzamelperiode van beide is erg kort, maar de verzamelperiode van matsutake is juli en augustus in de zomer, en de verzamelperiode van truffel is van oktober tot december.

8. Beide soorten bevinden zich onder het oppervlak, het is moeilijk te vinden. Maar truffels zijn dieper, meestal 30 tot 40 centimeter boven het oppervlak. Daarom is het bij het verzamelen van truffels vaak nodig om een jachthond mee te nemen en de gevoelige reukvermogen om truffels te vinden.