De functie en rol van luteïne

- Feb 28, 2018-

Lutein.jpg Luteïne op de macula in het netvlies heeft een belangrijk beschermend effect, gebrek aan gemakkelijk te veroorzaken maculaire degeneratie en wazig zien, wat resulteert in verlies van het gezichtsvermogen, bijziendheid en andere symptomen. De belangrijkste fysiologische functie van luteïne op het oog is een antioxiderend en fotoprotectief effect. Oogzenuw is niet hernieuwbaar, kwetsbaar voor schadelijke schade door vrije radicalen, het antioxiderende effect van luteïne kan de vorming van schadelijke vrije radicalen remmen. Luteïne kan een grote hoeveelheid blauw licht absorberen, de golflengte van blauw zichtbaar licht ligt dicht bij die van ultraviolet licht, een soort licht dat het potentiële gevaar in het zichtbare licht van het netvlies kan bereiken. Voordat het de gevoelige cellen in het netvlies bereikt, passeert het licht eerst de hoogste concentratie luteïne, die kan worden geminimaliseerd als het luteïnegehalte hoog is bij de macula.


Luteïne sterke antioxidant, kan de activiteit van reactieve zuurstofverbindingen remmen, om schade door reactieve zuurstofvrije radicalen aan normale cellen te voorkomen. Luteïne kan singletzuurstof door fysische of chemische blussen inactiveren om het lichaam tegen verwondingen te beschermen en de immuniteit van het lichaam te verbeteren.


Normale gezichtsscherpte, voorwerpen die op de macula vallen na beeldvorming, het licht gericht op hoge energie, het normale menselijk lichaam is afhankelijk van retinale maculaire verdediger - luteïne, absorbeert giftig ultraviolet licht, blauw licht, beschermt de visuele cellen, om te voorkomen dat het wordt gedood door verbranding.


Wanneer de ogen van het macula-luteïne-gehalte onvoldoende zijn, geen ultraviolet licht, blauw licht, oogbollen kunnen absorberen Ter bescherming van de visuele cellen worden niet vergiftigd door gif, zal stressreactie veroorzaken, inspanningen om het oog naar achteren aan te passen, lichtfocus te vermijden, zodat het object Na beeldvorming voor de macula, de vorming van bijziendheid.


Als het luteïne-gehalte van het oog echter niet is veranderd, lijden de ogen ook aan giftige lichtschade, het oog zal zich naar achteren blijven aanpassen om zichzelf te beschermen, wat resulteert in verhoogde bijziendheid. Wanneer een bepaalde leeftijd, de regulatie van het oog stopt, is er geen bescherming van luteïne, zal licht de optische zenuw permanent beschadigen, dus op de middelbare en oude leeftijd, een verscheidenheid aan ernstige oogziekten en zelfs blindheid.


Zolang onze ogen helder zijn, blijven de xantofylen in het netvlies leeg, wat een ernstig gebrek aan luteïne in ons dieet is, en moderne manieren van leven geven mensen meer tijd om met hun ogen te werken en hun ogen lang te voeden term Luteïne extreem gebrek aan vroege visuele vermoeidheid en de geleidelijke ontwikkeling van bijziendheid, presbyopie, staar, drijvers, nachtblindheid en zelfs blindheid. Moderne voedingsstudies hebben bevestigd dat luteïne een effectieve factor is bij de verbetering van deze oogaandoeningen, bovendien is er geen beter medicijn om een dergelijk bevredigend resultaat te bereiken. Luteïne speelt een rol in twee aspecten. Ten eerste is luteïne een antioxidant die vrije radicalen in het oog kan opruimen en oxidatieve schade van de vrije radicalen aan het netvlies, de lens en het glasvocht kan voorkomen en het optreden van deze veel voorkomende oogziekten kan voorkomen. Ten tweede is luteïne een belangrijk visueel materiaal om visie te produceren, door de biochemische veranderingen in het netvlies van luteïne om visuele zenuwsignalen te produceren en de hersenen een duidelijk zicht te geven. Als er een gebrek aan luteïne in de ogen is, zien we iets onduidelijk, alsof het auteursrechtelijk beschermde papier dat toner ontbrak, niet duidelijk was.


Groenten met meer luteïne-kool, spinazie, mosterd, donkergroene bloemkool, maïs, pompoen, enz .; met meer luteïne-fruit zijn kiwi, druiven, sinaasappels, enzovoort. Volgens onderzoek is kiwifruit het lichtste voedsel dat luteïne bevat, gevolgd door gele maïs en eigeel. Mensen die voldoende luteïne willen krijgen, moeten deze luteïne-rijke groenten en fruit eten. De studie ontdekte ook dat luteïne niet alleen het menselijk oog kan beschermen, om het optreden van borstkanker te voorkomen, ook de incidentie van hartaandoeningen kan verminderen. Daarom moet in het dagelijks leven aandacht worden besteed aan het aanvullen van luteïne.


We heten je van harte welkom voor een communicatie via: nutrend@nutrendhealth.com !