The Introduce of Acanthopanax (deel twee)

- Nov 14, 2019-

Een glycoside is een verbinding van een suiker of een suikerderivaat gekoppeld aan een andere niet-suikersubstantie via een terminaal koolstofatoom. Het is zeer polair en heeft een lage vetoplosbaarheid. Wanneer het het menselijk lichaam binnenkomt, wordt het uit de darm verwijderd. De glycosylgroep functioneert na te zijn omgezet in aglycon. Acanthopanax is het belangrijkste actieve ingrediënt van zijn extracten. het wordt voornamelijk verspreid in de wortels en stengels van en heeft veel effectieve effecten op het menselijk lichaam.

1. Impact op het cardiovasculaire systeem

Er zijn veel rapporten over de bescherming van cardiovasculaire en cerebrovasculaire aandoeningen. De belangrijkste chemische componenten die een rol spelen, zijn saponinen. Studies hebben aangetoond dat sapantinen van Acanthopanax senticosus blad de ischemie van de hersenen kunnen verbeteren, wat de microcirculatie kan verbeteren en het hersenweefsel kan vergroten. Gerelateerd aan bloedtoevoer; tegelijkertijd kan Acanthopanax senticosus saponins ook myocardiale ischemie en schade veroorzaakt door myocardiale ischemie verbeteren.

De onderzoeken hebben aangetoond dat het aritmie kan verbeteren die wordt veroorzaakt door myocardiale ischemie-reperfusie (IRI) bij ratten door de antioxiderende enzymactiviteit van myocardweefsel te verbeteren, vrije radicalen en Ca2 + -overbelasting te verminderen en het myocardinfarctiegebied door myocardiale ischemie aanzienlijk te verminderen. -reperfusie en het gehalte aan lipidenperoxidatie in serum en leverweefsel van ratten met hyperlipidemie, en remmen de bloedplaatjesaggregatie en verbeteren de abnormale veranderingen van bloedreologie bij ratten van acute bloedstasismodellen. Om een anti-atherosclerotische arteriosclerose te spelen en de vorming van trombose en een hartinfarct te voorkomen, wordt gespeculeerd dat het beschermende effect van myocardiale ischemie verband kan houden met de verbetering van hemodynamica.

 

Bron: Chinese Journal of Traditional Chinese Medicine, 2004, 29 (1): 71-73.

 

Bovendien kan saponine B in Acanthopanax senticosus-bladeren de SBF van de linkerventrikel (LVS) (systolische bloeddruk) aanzienlijk verhogen en LVEDP bij ratten met acuut myocardinfarct verminderen, wat ratten kan beschermen tegen acuut myocardinfarct. Antioxiderende enzymactiviteit, vermindering van schade door vrije radicalen, corrigeren (vrije vetzuur) FFA-metabole stoornis en (melkzuur) LA-accumulatie, remming van ontstekingsreactie en andere mechanismen, en weerstand tegen door waterstofperoxide geïnduceerde cardiomyocytbeschadiging bij ratten en ratten myocardium Ischemie- reperfusieletsel en suggereren dat het antioxiderende activiteit moet hebben.

 

Bron: Chinese kruidengeneeskunde, 2010, 41 (3): 444-447