De farmacologische functie van Pachyman

- Oct 30, 2019-

Poriacocos behoort tot het geslacht Polyporaceae, ook bekend als Rex-konijn, Matsuzaka, Songbaiyu. Het is zoet en zacht, en het zit in het hart, de longen en de milt. Het heeft het effect van sijpelen en verdunnen van water, het versterken van de milt en maag en het kalmeren van de zenuwen. Kan urineren ongunstig genezen, oedeem vol, sputum hoesten, braken, misselijkheid, diarree, nachtelijke emissie, troebelheid, convulsies, vergeetachtigheid en andere symptomen. Het water van sputum wordt bereikt door de functie van milt en longen, wat anders is dan andere traditionele Chinese medicijnen die direct water ten goede komen. Wilde kakkerlakken zijn vaak parasitair op de wortels van Pinus massoniana of Pinus koraiensis. Het wordt gedistribueerd in landen en regio's zoals China, Japan, Zuid-Korea, Noord-Amerika en Australië. De Fuling-bronnen in China zijn rijk en wijd verspreid, waaronder de 'wolken' van Yunnan, 'anzhen' van Anhui en de 'Minling' van Fujian het meest bekend zijn.

De hoofdcomponent van pachyman is β- (1 → 3) -D-glucan en bevat ook een kleine hoeveelheid β- (1 → 6) zijketens van de glycosidebinding. Lycium barbarum polysacchariden worden voornamelijk verdeeld in de vruchtlichamen, hyfen en gistingsbouillon van alfalfa. Het polysacharide geëxtraheerd uit het vruchtlichaam en mycelium wordt intracellulair polysacharide genoemd, en het polysacharide dat in de extracellulaire laag wordt afgescheiden door vloeibare ondergedompelde fermentatie wordt extracellulair polysacharide genoemd, en het polysacharidegehalte is verschillend in verschillende delen van de cel. Lycium barbarum polysaccharide heeft antitumor- en immuniteitsverhogende activiteiten. Vanwege de speciale fysisch-chemische eigenschappen en biologische activiteiten van Lycium barbarum polysacchariden, hebben ook ander onderzoek en toepassingen in verband hiermee veel aandacht getrokken.


Antioxidant, anti-aging effect

Experimentele studies hebben aangetoond dat alfalfapolysaccharide de activiteit van superoxide-dismutase (T-SOD) en C-SOD in serum kan verhogen, het niveau van vrije radicalen bij dieren aanzienlijk kan verlagen, het gehalte aan malondialdehyde (MDA) kan verlagen, maar op monoamine-oxidase (MAO) activiteit had geen significant effect. Bovendien kan alfalfa polysaccharide de activiteit van vrije opruimenzymen bij dieren verhogen, wat suggereert dat alfalfa polysacchariden een rol kunnen spelen bij anti-oxidatie en het vertragen van veroudering bij dieren.

 

Antitumor en verbetert de immuniteit

Lycium barbarum polysaccharide heeft de effecten van het remmen van tumorgroei, het verbeteren van humorale immuniteit en cellulaire immuniteit. Het sputumpolysaccharide werd gekweekt en gefermenteerd om sputumpolysaccharide te bereiden en vervolgens werd CMP selectief geoxideerd door natriumperjodaat. CMP werd intraperitoneaal geïnjecteerd in tumor-dragende muizen. Door experimenten werd bevestigd dat CMP de immuunregulatie van tumordragende muizen kan verbeteren. Functioneel en anti-tumor effect. In vitro-experimenten toonden aan dat lycium barbarum polysaccharide de dodende activiteit van natuurlijke killercellen aanzienlijk kan verbeteren, lymfocytenproliferatie kan bevorderen, vooral de proliferatie van B-lymfocyten kan bevorderen, wat aangeeft dat lycium barbarum polysaccharides een antitumoreffect speelt door de lichaamsspecifieke immuunfunctie te verbeteren .

 

Antikanker effect

Lycium barbarum polysacchariden kunnen worden gebruikt in combinatie met chemotherapie medicijnen voor de behandeling van kanker, die de werkzaamheid kunnen verbeteren en de bijwerkingen van chemotherapie medicijnen kunnen verminderen. In situ hybridisatie en immunocytochemie werden gebruikt om het bcl-2-gen in lymfocyten te detecteren, en apoptose, proliferatie-index (PI) en celcyclus werden gedetecteerd door flowcytometrie. De resultaten toonden aan dat CMP, selenium en cyclofosfamide gecombineerd werden om tumoren klein te maken. Ratten verlengden 75,09%, verlaagde PI, neerwaarts gereguleerde bcl-2-genexpressie en verhoogde apoptotische index, maar de apoptotische snelheid was lager dan die van cyclofosfamide alleen. Het geeft aan dat CMP, selenium en chemotherapeutische geneesmiddelen synergetische anti-leukemie kankercellen hebben en de proliferatie van kankercellen aanzienlijk kunnen remmen. Een andere groep CMP werd gecombineerd met het chemotherapie-geneesmiddel cyclofosfamide (CTX). De resultaten toonden aan dat CMP apoptose van kankercellen induceerde door het bcl-2-gen omlaag te reguleren; CMP gecombineerd met CTX kon de expressie van bcl-2 mRNA en eiwit down-reguleren, waardoor apoptose van kankercellen werd geïnduceerd. Dit suggereert dat CMP een bepaald anti-kanker effect heeft en als CMP en CTX worden gecombineerd, kan het een synergetisch anti-kanker effect veroorzaken.

 

Anti-HBV leverbescherming

  CMP kan worden gebruikt om hepatitis te behandelen en heeft een beschermend effect op de lever. De CMP-oplossing werd op de in vitro 2.2.15 gekweekte cellen aangebracht en het effect ervan op de secretie van HBsAg en HBeAg in 2.2.15-cellen werd waargenomen. Er werd gevonden dat CMP een goed remmend effect had op de secretie van HBsAg en HBeAg en de helft van de secretie van HBsAg en HBeAg. Remmende concentraties (IC50) waren 4,45, 5,61 g / l en behandelingsindex (TI) waarden waren 3,06 en 2,42, hoger dan acyclovir. Door experimenten werd gevonden dat CMP-injectie het regeneratievermogen van de lever kan verbeteren, de verhouding regeneratief levergewicht en lichaamsmassa kan verhogen, serum alanine aminotransferase kan verminderen en leverschade kan beschermen. Andere onderzoeken hebben aangetoond dat lycium barbarum polysacchariden een goed effect hebben op levercirrose en chronische persistente hepatitis.

 

Antivirale en ontstekingsremmende effecten

CMP heeft een antiviraal effect en kan worden gebruikt voor de behandeling van virale ziekten en heeft een zeker remmend effect op acute en chronische ontstekingsreacties. Remming van cytopathisch effect van met HIV-1IIIB geïnfecteerde C8166-cellen door CMP en beschermingsexperimenten op met HIV-1IIIB geïnfecteerde MT4-cellen bevestigde dat CMP in vitro bepaalde anti-HIV-viruseffecten heeft. Met behulp van cytopathische remmingstest werd gevonden dat natriumcarboxymethyl guanidine polysaccharide (2,0 mg / ml) het cytopathische effect (CPE) van HSV-I-geïnduceerde nierpassagecellen van varkens remde. In geval van infectie met HSV-I110TCID50, carboxy De ID50 van natriummethylglutamaatnatrium is 0,5 mg / ml, hetgeen suggereert dat natriumcarboxymethyl guanidine in vitro een goed anti-HSV-I-effect heeft. Studies hebben aangetoond dat Lycium barbarum-polysachariden een goed remmend effect hebben op acute ontstekingsreacties en chronische ontstekingsreacties.

 

Antidiabetisch effect

Het anti-diabetische effect van Lycium barbarum polysachariden werd geïnduceerd door door alloxan geïnduceerde diabetische ratten. De ratten werden intragastrisch toegediend met sputumpolysachariden om de veranderingen in nuchtere bloedglucoseconcentratie (FBG) na 5, 15 en 30 dagen en MDA, SOD en dal in de lever waar te nemen. De inhoud van glutathionperoxidase (GSH-Px). Er werd gevonden dat Lycium barbarum polysaccharide de negatieve groei van diabetische lichaamsmassa kan verminderen, MDA kan verminderen, SOD kan verhogen, bloedglucose kan verlagen en positief gecorreleerd met behandelingsconcentratie en -tijd.

China Xi'an Nutrendhealth Biotechnology Co., Ltd, gespecialiseerd in de productie van producten uit plantaardige polysachariden die geschikt zijn voor gezondheidsvoedsel, in overeenstemming met de detectienormen van polysachariden voor gezondheidsvoedsel, kunnen worden aangepast aan de behoeften van de klant.