CP Kelco heeft voor de eerste keer functionele vezels van Citrus Peel geëxtraheerd

- May 27, 2019-

In reactie op de groeiende vraag van consumenten naar Clean-label producten, kondigde CP Kelco onlangs de wereldwijde lancering van zijn nieuwe grondstof aan, NUTRAVA Citrus Fiber, een functionele vezel afgeleid van hele citrusschil.


Volgens CP Kelco, vezel ingrediënten met functionele eigenschappen zijn steeds populairder geworden bij consumenten in de afgelopen jaren als meer onderzoek heeft bevestigd dat de voordelen voor de gezondheid van vezels. Producenten van voedingsmiddelen en dranken gaan er ook veel voor om bekende ingrediënten als deze te vinden om hun producten te verrijken.

Omdat de consumentenvraag naar het schoonmaken van productetiketten blijft groeien, kan NUTRAVA Citrus Fiber helpen bij het aanpakken van de behoefte aan natuurlijke en herkenbare ingrediënten in een breed scala aan voedingsmiddelen, waaronder fruitige dranken, yoghurt dranken, specerijen, kruiderijen, gebakken goederen, vlees en soepen.


Het is bekend dat NUTRAVA, geëxtraheerd uit intact Citrus schil weefsel, heeft de mogelijkheid om te gel, verdikken, stabiliseren en hydrateren, en kan zetmeel, eieren of oliën in een scala aan voedseltoepassingen te vervangen. Het bedrijf noemt het de volgende generatie van citrusvezels, die niet alleen functionele eigenschappen heeft, maar dichter bij de natuur ligt.


Als 's werelds toonaangevende bedrijf voor natuurlijke ingrediënten oplossingen, heeft CP Kelco 85 jaar ervaring in het vinden van nieuwe en innovatieve producten om aan deze behoeften te voldoen in het licht van nieuwe trends in clean Label food en Beverage. NUTRAVA'S debuut heeft de opties voor producenten van voedingsmiddelen en dranken verruimd en heeft de consument meer spannende natuurlijke ingrediënten opgeleverd.