Eencellige multiomics van technologietrends in de levenswetenschappen

- Apr 30, 2020-

Trend tien: 0010010 nbsp;Eencellige Multiomics

Cellen vormen de basiseenheid die de structuur en functie van levende lichamen vormt. Verschillende soorten cellen hebben heel verschillende vormen en verschillende functies. Zelfs als cellen van hetzelfde type hetzelfde lijken, is er een grote cellulaire heterogeniteit tussen hen. De gemiddelde gegevens die werden verkregen op basis van de analyse van populatiecellen in de begintijd, negeerden vaak de verschillen tussen cellen.

Met de ontwikkeling van celisolatie en sequentiebepaling van de volgende generatie kunnen onderzoekers het DNA, RNA, eiwit en chromatine van individuele cellen bestuderen. Wetenschappers zijn begonnen met het combineren van meerdere informatielagen met een resolutie van een enkele cel om eencellige genomen, transcriptomen en alfagegevens zoals basificatie en proteomics te onthullen.

Single-cell Multiomics1

In 2009 verscheen de eerste single-cell transcriptome sequencing-technologie; in 2011 verscheen de single-cell genoomsequencing-technologie; in 2013 verscheen de eencellige DNA-methylatiedetectietechnologie voor het hele genoom. Vervolgens gingen wetenschappers door met het optimaliseren en verbeteren van celsorteertechnologie, nucleïnezuuramplificatietechnologie en verbetering van signaal-ruisverhouding, en ontwikkelden ze verder pionierende eencellige multi-omics sequencing- en analysetechnologieën op verschillende niveaus.

Eencellige multi-omics-technologie stelt ons in staat om specifieke cellen en hun functies duidelijker te identificeren, en kan ongekende klinische en wetenschappelijke onderzoeks-big data verschaffen, waardoor wetenschappers een nauwkeuriger en dieper begrip van biologische fysiologische en pathologische mechanismen, zoals stengel, kunnen verkrijgen. celdifferentiatie, de ontwikkeling van zenuwcellen, de pathogenese van kankercellen, de functie van immuuncellen, enz., en bieden begeleiding bij de ontwikkeling van geïndividualiseerde medische precisieprogramma's.