De medaille van de Republiek van de Republiek op biomedisch gebied - Tu Youyou

- Oct 16, 2019-

De medaille van de Republiek China op biomedisch gebied --- Tu Yuyu

http://www.xxnet.com.cn tijd 28 2019-09-28 9:20:20


Op 17 september 2019 werd de 89-jarige Tu Yu bekroond met de "Republiek van de medaille" en ontving de hoogste eer van het land.


Rond 2000 ontmoette Gao Jihui, de toenmalige directeur van de Jishou Pharmaceutical Factory, verschillende mensen via het Chinese Geneeskunde Instituut. Met haar technische ondersteuning maakte de Jishou Pharmaceutical Factory, die het extractieproces van artemisinine beheerste, geleidelijk groter. De sterke provincie Hunan is daarmee de tweede regio in Chongqing geworden die de mogelijkheid heeft om artemisinine te produceren.


De kunstmatige aanplant van Artemisia annua L. is voor boeren in Xiangxi een goede manier geworden om rijk te worden. Li Changxi, een boer uit Changping Village, Pushi Town, Tunxi County, was op dat moment de leider in de ontwikkeling van de industrie. In 2006, na het bijwonen van de 6e "New Century Voices" -evenementbijeenkomst in Beijing, bezocht hij Tu Yu met Gao Jihui, fotograaf Deng Hesheng en twee Xiangxi-verslaggevers om haar de Xiangxi Artemisia-industrie uit te leggen. De nieuwste ontwikkelingen.


In Xiangxi overschreden de economische voordelen van de gehele Agrobacterium-industrie voor gewone boeren meer dan 200 miljoen yuan per jaar. In de afgelopen jaren heeft het plantoppervlak van Artemisia annua echter een significante neerwaartse trend laten zien. In dit verband zei de directeur van het State Ethnic Medicine Research Institute: "Beïnvloed door de vraag van de exportmarkt, is de daling van de productie van Artemisia annua L. een normaal fenomeen. De waarde van artemisinine is nog steeds onbetwistbaar. Het is nog steeds het eerste doelwit voor malaria. Selecteer. "


De ontdekking van artemisinine, een geneesmiddel tegen malaria, heeft de wereldwijde gezondheidsproblemen overwonnen. In de loop der jaren is de persoonlijke eer van Tu Yu de een na de ander gekomen. In 2015 won Tu Yu de Nobelprijs voor Fysiologie of Geneeskunde, en de International Astronomical Union met de naam No. 31230 asteroïde in het universum genaamd Tu Yuxing. In 2016 won Tu Yu de 2016 National Science and Technology Award. In 2018 kreeg ze de titel 'Pioneer of Reform'. Haar daden zijn in handboeken geschreven en worden rolmodellen voor jongeren in het land. Op 17 september van dit jaar ontving ze de "Republiek van de medaille".


De bijdrage van grote wetenschappers blijft vaak niet alleen op het gebied van wetenschap, maar ook in het geheugen van de mensen van de wereld.