De synthetische biologietechnologie van technologietrends in de levenswetenschappen

- Apr 30, 2020-

Trend negen: Synthetische biologietechnologie

In wezen is een computer een machine die informatie kan verwerken via een bepaald algoritme. Hoe krachtiger het computercircuit, hoe complexer berekeningen en algoritmen kunnen worden uitgevoerd. Evenzo kunnen cellen genetisch worden ontworpen om op een minicomputer te lijken. Hoe complexer het circuit, hoe krachtiger de rekenkracht.

Als de derde biotechnologie-revolutie heeft de synthetische biologie, die werd geboren in de vroege 21 e eeuw, subversieve veranderingen aangebracht in het sociale leven van de mens. Kunstmatig ontworpen cellen zullen regelmatig medicijnen in het lichaam kunnen afgeven aan patiënten; genetisch ontwerp kan het geslacht van zijderupsen, muggen en andere insecten beheersen; genbewerking kan de kweeksnelheid verdubbelen ... dit zijn magische veranderingen die door synthetische biologie worden veroorzaakt.

Met de voortdurende innovatie van genoombewerkingstechnologieën zoals CRISPR, evenals de snelle ontwikkeling van big data, kunstmatige intelligentie en robotica, zijn de vooruitzichten van de synthetische biologie de laatste jaren steeds duidelijker geworden en heeft de industrialisatie van de synthetische biologie ingeluid Uitbraakperiode