Top tien technologietrends in de levenswetenschappen in 2019: trend twee

- Nov 29, 2019-

Top tien technologische trends in life sciences in 2019:

Trend twee: Immunotherapie 2.0

Meer dan 100 jaar geleden ontdekte William Coley, een orthopedisch chirurg in New York, Verenigde Staten, per ongeluk dat postoperatieve streptokokkeninfectie tumorregressie veroorzaakte bij sarcoompatiënten, wat de opmaat was voor tumorimmunotherapie. William stond daarom bekend als de vader van tumorimmunotherapie.

In 2018 werd de langverwachte Nobelprijs voor fysiologie of geneeskunde uitgereikt aan de Amerikaanse wetenschap James P. Allison en de Japanse wetenschapper Tasuku Honjo voor hun baanbrekende bijdragen aan immunotherapie tegen kanker. Tegenwoordig zijn er honderden bedrijven die kankerimmunotherapie uitvoeren in de wereld, en er zijn meer dan een dozijn immunotherapieproducten in China die zich hebben aangemeld voor klinische proeven. Relevante onderzoeksresultaten worden regelmatig gerapporteerd en ze boeken gestage vooruitgang in de richting van het uiteindelijke doel om kanker te genezen.

Met de voortdurende doorbraken in fundamenteel en klinisch onderzoek, wordt ons begrip van immunotherapie ook groter en nemen de indicaties voor immunotherapie ook toe. Tumoren, en vervolgens voor auto-immuunziekten, immunotherapie is een preciezer, geïntegreerd en breed spectrum 2.0-tijdperk ingegaan.