Top tien technologische trends in de levenswetenschappen in 2019: trend vier

- Dec 06, 2019-

De top tien technologische trends in life sciences in 2019  

Trend vier: gen-big data

Op 15 april 2003 heeft een internationaal team met wetenschappers uit zes landen de voltooiing van de menselijke genoomkaart aangekondigd. Dit onderzoeksproject van US $ 3 miljard, bekend als het Life Science "Moon Landing Project", heeft een solide basis gelegd voor mensen om hun eigen mysteries te onthullen. Het in kaart brengen van de kaart van het menselijk genoom is een belangrijke mijlpaal geworden in de geschiedenis van de menselijke verkenning van zijn eigen mysterie, en het wordt ook door veel analisten beschouwd als een teken van de komst van de eeuw van de biotechnologie.

Pas na meer dan tien jaar, met de ontwikkeling en volwassenheid van technologie, zijn de kosten voor het voltooien van de hele genoomsequencing geleidelijk gedaald van US $ 3 miljard in het jaar naar honderdduizenden dollars, duizenden dollars of zelfs lager, en veel in de markt zijn ook verschenen. Consumentengerichte producten voor genetische tests voor het grote publiek. Naast de bekende toepassingen zoals niet-invasieve prenatale genetische tests en screening van pasgeboren genetische ziekten, kunnen individuele gentests ook individuele ziektegenen genen om vroegtijdige preventie en behandeling te bereiken.

Door het genetische testen van individuen, kan het de voorspelling realiseren dat ze aan verschillende ziekten lijden en zelfs diepere inzichten verschaffen in de gedragskenmerken van individuen. In individuele genetische testproducten is het bijvoorbeeld mogelijk om door analyse van de DNA-gegevens van individuele monsters de risico's van kanker, metabole ziekten, psychische aandoeningen, enz. Te interpreteren, evenals individuele geneesmiddelenaanpassing, sporttalent en alcoholgebruik . Aangezien miljoenen en zelfs tientallen miljoenen mensen over de hele wereld de interpretatie en analyse van persoonlijke genomische gegevens hebben voltooid, zijn er meer dwingende opkomende technologieën ontstaan op basis van DNA-informatie, zoals DNA-strafrechtelijk onderzoek, voorspelling van nieuwe geneesmiddelen en winst in deze gebieden. Revolutionaire vooruitgang. We hebben ook een revolutionair tijdperk ingeluid dat is ontstaan door DNA-gegevens.